donderdag 6 juni 2013

botercreme

heey

Ik (Jasmine) heb gisteren boter crème gemaakt voor Merel. (voor haar verjaardag van een half jaar geleden :) ).
En aangezien boter crème erg handig voor cupcakes en taarten is zet is het recept op de blog.

Hier een foto van cupcakes met botercreme:Boter crème bestaat uit twee dingen: boter (heel verrassend) en banketbakkersroom. 
Banketbakkers room is niet heel ingewikkeld om te maken, maar je hebt er wel aandacht en geduld voor nodig.

De ingrediënten voor banketbakkersroom:
2 middelgrote eieren
20 gram boter. (er moet later wel meer bij, maar daarover straks meer)
65 gram suiker
Een half vanille stokje of een beetje vanille aroma/suiker
250 mililiter melk
En eigenlijk moet er ook 25 gram maizena (een bindmiddel) maar ik vond de banketbakkersroom eigenlijk nog wat te slap, dus ik had er nog wat bij gedaan, ik schat ongeveer 20 gram. Maar dat moet dan maar op gevoel.

Hoe maak je de banketbakkersroom?
Doe de melk in een pannetje en laat het opwaren. Doe dan de vanille erbij. doe dan 40 gram suiker erbij en laat het oplossen in de melk Zet het pannetje daarna ongeveer 10 minuten van het vuur. Met de deksel erop.
Doe in de tussentijd twee eieren in een kommetje met de overige 20 gram suiker en 20 gram maizena. Roer dit tot een schuimige creme. Als je een vanillestokje in de melk hebt gedaan, doe het er dan uit. Voeg dan een beetje melk aan de eieren, suiker en maizena toe en doe dat papje vervolgens weer in de melk. Zo kan de temperatuur aan elkaar wennen. Roer dit even door en voeg dan als laatste de boter toe. En als je het net zoals ik te slap vindt kan je er nog wat maizena bij doen. Maar als je even roert zal je merken dat de banketbakkersroom steeds dikker wordt.

Doe dan de banketbakkers room bij de boter. Hoeveel boter je de bij doet kan je eigenlijk het beste zelf bepalen. Hoe meer boter, hoe dikker.

Merel wilde wat extra smaakjes aan de botercreme en dat kan natuurlijk altijd. Ik heb bij de botercreme die ik heb gemaakt Bastogne koekjes, pinda's en wat chocola toegevoegd. Heel lekker!
Verder kan er natuurlijk ook bijvoorbeeld fruit bij. En wat natuurlijk ook altijd leuk is: kleurstof. Dat maakt het heel vrolijk. Kleurstof is gewoon in de supermarkt of taartwinkel te koop en in verschillende kleuren verkrijgbaar. Let op dat je altijd maar een kleine hoeveelheid kleurstof toevoegt!
Dit is bijvoorbeeld kleurstof van dr oetker:

 
Dr oetker heeft sowieso heel veel handige spullen, en van een goede kwaliteit! (vind ik)
 
Met kleurstof kun je ook veel andere leuke dingen doen als je bakt. Maar daarover in een komend blog-stukje meer!
 
veel succes met je botercreme!
Groetjes, Jasmine.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten