woensdag 12 juni 2013

Appeltaart

Heey

Waarschijnlijk is het jullie nu wel opgevallen: ik (jasmine) ben verslaafd aan bakken. Daarom steeds die recepten. Nou vandaag: appeltaart. Heel lekker, niet heel moeilijk en een van de populairste taarten van Nederland!

Er zijn verschillende appeltaarten. Ik heb een klassieke appeltaart gemaakt. Maar je kan bijvoorbeeld ook een appelkruimeltaart maken of een Franse appeltaart. Maar ik geef jullie nu het recept van de appeltaart die ik heb gemaakt.

Wat heb je nodig?
300 gram zelfrijzend bakmeel
Een citroen
200 gram witte basterdsuiker
1 ei
200 gram boter plus nog wat om je taartvorm in te vetten
6 appels, zoals goudrenetten
3 theelepels kaneel
Taart vorm van ongeveer 22 à 24 centimeter. ( sommige mensen noemen het springvorm maar taartvorm klinkt leuk :) )
Kom voor het deeg

Hoe maak je de appeltaart?
Splits een ei en bewaar de dooier voor het bestrijken van de taart op het eind. De boter moet koud zijn voor de knapperigheid van de korst. Doe de boter samen met 150 gram witte basterd suiker en de
zelfrijzend bakmeel in je beslagkom en snijd en kneed het tot een korrelig geheel. Rasp de citroen en doe het samen met het ei tot een deegbal. Laat de deegbal een uurtje in de koelkast rusten.

Neem daarna tweederde van de deegbal en doe de rest terug in de koelkast. Rol dit uit tot een plak van ongeveer 1 centimeter dikte.

Pak de ring van de taart vorm en leg die op de deegbal en druk. Nu krijg je een ronde plak deeg die precies oude taartbodem van de taartvorm past. Bekleed met het overige stuk deeg de rand van je taartvorm .
Pak je zes appels en schil ze. Snijd ze daarna in kleine stukjes. Doe ze in de taartvorm.

Pak je overige stuk deeg en rol dit tot een dunne plak. Snij er acht repen uit van gelijke lengte. Bekleed hiermee de taart. Bestrijk met het eigeel de bovenkant.

Doe de taart in de oven en bak hem ongeveer drie kwartier/ een uur

Eet smakelijk!

Groetjes Jasmine

En oja, nog twee dingen:
Ik heb nog een paar grappige en leuke filmpjes op youtube ontdekt, maar daarover de volgende keer meer!
En ik ga waarschijnlijk vanmiddag chocoladecupcakes met bastogne erin maken. mmmmm heerlijk!Geen opmerkingen:

Een reactie posten